onsdag 5. november 2008

Nairobi dei to første vekene

No har eg vore her i øve ei vaka. Opplevelsane er monge!
På søndag var me på ein gudstjeneste i Kawangware. Me skulle først på ein kun for gategutar, så på ein vanlig (på swahili). Kvar gong me skal på nåke ”ute blant folk”, som gudstjenester, er da ein selfølge at me deltar: song, vitnesbyrd og presentasjon. Eg har endo ikkje hatt vitnesbyrd, men da kommer.

Møtet med gategutane var spesielt. Eg trur Gud jobber med dei, men er jo og vanskeligt å møta mennesker med ein heilt anna livssituasjon og ei heilt anna framtid. Da er iallefall godt å veta at Gud kan hjelpa kvar og ein!

Me har og besøkt ein skule der monge av ungane var foreldrelause. Først underholdt dei oss litt - fortalde bibelvers, song og dansa (artig!), ittepå skulle me ut å leka med dei. Da var litt rart å plutselig stå med minst ti ungar rundt meg, og eg skulle underholda di. Å forklara lekar med kroppsspråk er vanskligare enn ein sku tru. Ittepå fant eg ut at iallefall ei av di eldste kunne meir engelsk enn eg trudde. Men da var veldig kjekt.
Her er to bilder fra skulen me besøkte.

4 kommentarer:

bokormen sa...

Det e kjekt å sjå bilder på bloggen din, Martha! Og så e det kjekt å få vita om opplevelsene dine=) Me må avtala en prat på Skype ein gong=)

lillian sa...

Hei Martha
Kjekt å høre hva du har opplevd. Vi er inne å sjekkker hver dag. God tur til Pokot.

martha sa...

Kjekt å lesa kossen det går med deg Martha.

Julius sa...

Hei Martha
Vi har prøvd å komme i kontakt med deg, men kommer ikke gjennom på epost og mail/telefon. Meldinga di nådde oss. ppa